Garmin Edge 830 Fietsnavigatie: Volledige Functionaliteit en Handige Functies


Lees onze Garmin Edge 830 review voor een diepgaande analyse van deze compacte GPS-fietsnavigatie. Ontdek of deze aantrekkelijk geprijsde fietscomputer aan jouw wensen voldoet. We bespreken de belangrijkste eigenschappen, hardware, display, batterijduur, connectiviteit en mountainbikefuncties van de Garmin Edge 830.

Eigenschappen van de Garmin Edge 830:

– Intern geheugen van 16 GB

– Micro-USB-aansluiting

– Li-Ion batterij met een levensduur tot 20 uur

– Gewicht: 80 gram

– Opladen tijdens het fietsen

– ClimbPro-functie

Nieuwe modellen van Garmin:

Garmin heeft onlangs ook nieuwe modellen uitgebracht, waaronder de Garmin Edge 840 en 840 Solar fietstrainers, en de Garmin Edge 540 en 540 Solar fietstrainers.

Hardware en Behuizing

De Garmin Edge 830 heeft een compacte behuizing van 50 x 73 x 21 mm en weegt 80 gram. De aan/uit-knop bevindt zich aan de linkerkant, terwijl de knoppen voor ronden en start/stop zich aan de onderkant bevinden. Het apparaat wordt hoofdzakelijk bediend via het touchscreen. Onder de onderste knoppen, beschermd door een klepje, bevindt zich de micro-USB-aansluiting voor opladen en gegevensuitwisseling. Het interne geheugen van 16 GB biedt voldoende ruimte, met 5,69 GB beschikbaar geheugen voor de huidige fietskaart. Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.

De houder bevat dezelfde contacten als de Edge 1030. Momenteel kan alleen de Edge Powerpack van Garmin worden aangesloten. De belangrijkste verbetering is echter de krachtige CPU. In tegenstelling tot de trage Edge 820, presteert de Edge 830 nu veel beter, vooral bij het weergeven van kaarten en het berekenen van routes. Het staat op gelijke hoogte met de Edge 1030.

Display en Leesbaarheid

Het display van de Garmin Edge 830 is iets groter geworden ten opzichte van zijn voorganger, van 2,2 inch naar 2,6 inch, met een resolutie van 246 x 322 pixels. Zoals gebruikelijk bij Garmin, is de leesbaarheid zeer goed.

Bij het testen van de kijkhoek merkte ik op dat het scherm minder goed leesbaar wordt als je er recht van voren naar kijkt. Dit kan gebeuren als de Edge ver naar achteren op de fiets is gemonteerd, bijvoorbeeld op de stuurpen. Het is beter om het apparaat voor het stuur te plaatsen met een aero-montage, zodat het scherm beter zichtbaar is vanuit de richting van de knoppen. Het scherm heeft een omgevingslichtsensor om de helderheid automatisch aan te passen.

Batterijduur van de Edge 830

Volgens Garmin gaat de ingebouwde Li-Ion-batterij tot 20 uur mee. In de praktijk houdt de Garmin Edge 830 het ongeveer 15 tot 18 uur vol. Je kunt de gebruiksduur echter meer dan verdubbelen met de eerder genoemde extra batterij van Garmin. Als alternatief kan de batterij ook tijdens het fietsen worden opgeladen via de micro-USB-kabel, of zelfs via directe voeding vanuit de grote accu bij geschikte e-bikes.

Sensoren en Connectiviteit

Je kunt de Garmin Edge 830 via Bluetooth koppelen aan je smartphone (Android of iOS). Hierdoor kun je gebruikmaken van Garmin’s apps, zoals Garmin Connect en Connect IQ Store, voor extra functionaliteit. Je kunt verschillende fitnesssensoren koppelen aan de Edge 830, omdat het apparaat zowel ANT+ als Bluetooth sensoren ondersteunt. Garmin raadt tegenwoordig sterk aan om waar mogelijk gebruik te maken van ANT+.

Mountainbike Functies

De Edge 530 en 830 bieden nieuwe functies voor mountainbikers, waaronder metingen en trailnavigatie met TrailForks-gegevens. Dit omvat Grit (trailconditie), Flow (persoonlijke rijstijl) en Airtime (spronggegevens), evenals een zoekfunctie voor TrailForks-routes.

Voor meer informatie over de Garmin Edge 830, bezoek de officiële Garmin-website.

Meer lezen over fietscomupters? Zie ook de review over de Garmin Oregon 700 of de Bosch KIOX fietscomputerhttps://manpedia.nl/garmin-edge-830-fietsnavigatie-volledige-functionaliteit-en-handige-functies/