Garmin Edge Explore: Fietsnavigatie voor echte fietsfans


De Garmin Edge Explore is een fiets GPS met geavanceerde functies, waaronder routeplanning op basis van populariteit, netwerken met andere mountainbikers via de smartphone en hartslag- en cadanssensor koppeling voor trainingsbesturing. Deze review geeft een overzicht van de voordelen, hardware, accuduur en ervaringen met de Edge Explore.

Voordelen van de Garmin Edge Explore

– Goede weergave.

– Ondersteuning voor ANT+ & Bluetooth-sensoren.

– Duidelijke bediening.

– Connect IQ apps.

– Importeren van routes vanaf de smartphone.

– Geschikt voor E-bikes.

– Gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

 

Lees meer over de Garmin Edge Explore.

Update: Garmin Edge Explore 2

Garmin heeft de Edge Explore 2 uitgebracht, die vergelijkbaar is met zijn voorganger, maar nu ook een hartslagfunctie heeft.

Onze ervaring

Het touchscreen van de Edge Explore reageert gevoelig en het eenvoudige bedieningsmenu zorgt voor een stressvrije navigatie. Het apparaat functioneert perfect draadloos of bekabeld. Een verbetering zou zijn om het display wat meer te dimmen om de batterijduur te verlengen. In pure GPS-modus zonder sensoren gaat de Edge Explore ongeveer 8 uur mee.

Wat maakt de Garmin Edge Explore speciaal?

– Eenvoudige bediening.

– Uitstekende route navigatie.

– Fatsoenlijke routeberekening.

– Gratis kaartupdates.

– Aantrekkelijke prijs.

Hardware van de Edge Explore

De Edge Explore heeft afmetingen van 105 x 55 x 22 mm en weegt 115 gram. Het heeft 16 GB geheugen voor kaarten, routes en waypoints, maar er is geen mogelijkheid om een microSD-kaart te gebruiken. De Edge Explore bevat US GPS voor positiebepaling, zonder GLONASS of Galileo.

Accuduur van de Garmin Edge Explore

De fietsnavigatie wordt gevoed door een ingebouwde oplaadbare batterij en kan tot 13 uur meegaan zonder sensoren en met de verlichting uit. In normaal gebruik varieert de batterijduur tussen 9 en 11 uur, afhankelijk van de instellingen en sensoren.

Ervaring met de Garmin Edge Explore

De Edge Explore heeft geen grafische gegevensvelden, maar biedt online functies in combinatie met een compatibele smartphone, zoals LiveTrack, GroupTrack en Smart Notifications. Een nadeel is dat de routemethode zichzelf soms opnieuw instelt op racefiets, wat voor onverwachte routes kan zorgen.

Sterke en zwakke punten

Sterke punten:

– (Spoor-) Navigatie.

– Prijs.

– Snelle en eenvoudige bediening.

– Gratis kaartupdates.

Zwakke punten:

– Ingebouwde accu.

– Gesloten Bluetooth.

– Ontbrekende helderheidssensor.

Vond je dit een interessant artikel? Zie ook onze andere artikelen over Garmin producten: https://manpedia.nl/garmin-edge-explore-fietsnavigatie-voor-echte-fietsfans/