Het Verschil Tussen Prive En Een BV | Real Estate MasterclassVastgoed kan je op twee verschillende manieren aankopen, prive of met een BV. Maar wat is nou eigenlijk beter? Thomas legt in deze video uit hoe het zit.

Op de hoogte blijven? Abonneer op dit kanaal!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

📚 10 Weekse Coachingprogramma:

🏠 1 op 1 Coaching:

🧑‍💻 Gratis training:

☎️ Plan een call in:

Volg ons ook op:
📸
🎬
🎧 Luister ook onze podcast!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Op dit kanaal zie je wekelijks waardevolle video’s omtrent vastgoed zoals interviews met onze Real Estate Masterclass coaches, interviews met cursisten, tips and tricks en updates uit de vastgoedwereld. Vragen over deze video? Laat ze achter in de reacties!

#vastgoed #realestatemasterclass #shouxinwu

source

25 gedachten over “Het Verschil Tussen Prive En Een BV | Real Estate Masterclass”

 1. Dit is echt een levensgevaarlijke video vol met misinformatie. Je vergeet een hele hoop dingen (BV: kosten (vaak) fiscaal aftrekbaar, geen aansprakelijkheid, afschrijven op panden tot WOZ waarden, etc) en daarnaast wordt ergens hieronder ook al het fictieve rendement op vermogen aangehaald. Al helemaal als er straks in Nederland ook een capital gains tax komt, gaat dit verhaal nog minder op dan nu. Alleen al voor de aansprakelijkheid is het me meer dan waard om wat belasting te betalen over de winst (en die winst kun je nog een stuk meer drukken dan in dit voorbeeld). Winst is een boekhoudkundige keuze.

 2. De uitleg in deze video mist veel context. Er zijn aspecten, zoals hoe iemand privé zijn geld heeft vergaard, die hier een grote rol spelen. Het zou bijvoorbeeld fiscaal onverstandig zijn om jezelf privé uit je zaak te betalen om vervolgens een huis te kopen. In dat geval zou ik aanraden het vastgoed op een BV aan te schaffen. Maar als het gaat over overwaarde van een bestaande woning of erfenis, en je wilt privé een onroerend goed object aanschaffen, dan zou dat zeker een slimme zet zijn. Het kan dus voor iedereen verschillen, afhankelijk van hun specifieke situatie. Ik begrijp dat jullie het aanschaffen van vastgoed in privé aanraden op basis van de uitleg die je nu geeft, maar dat geldt niet voor iedereen. Het zou wellicht nuttig zijn om dat erbij te vermelden. Verder, bij de beslissing of je een vastgoedobject privé of zakelijk wilt aanhouden, heeft elk scenario zijn eigen voordelen en nadelen. Bij het zakelijk aanschaffen van een vastgoedobject via een BV, bijvoorbeeld, heb je het voordeel dat je de kosten die je maakt zoals bij de verhuur van het pand of een verbouwing kunt aftrekken. Dit kan het fiscaal voordelig maken om het vastgoed zakelijk aan te schaffen in plaats van privé.

 3. Dank voor de video. De aanname dat de Woz lager is dan de schuld doet ook lijken alsof privé beter is. Als je WoZ straks wel hoger is dan je schuld heb je een behoorlijk bedrag waar je belasting over betaalt toch?

 4. Poehee.. wel heel erg hoog over / kort door de bocht deze “master class” hoor! Zitten ook de nodige foutjes in. Maar belangrijker: this did not age well..
  Alles, maar werkelijk alles is anders inmiddels. Leeegwaarderatio, middenhuur regeling, box3 (forse) fiscale aanpassingen, enz..

 5. Werken loont niet! Sodemieter op kabinet! Als je zuinig bent geweest en hebt gespaard… Dan beroofd de overheid je!! Hufters! Ga maar lekker in de bijstand!

 6. Er wordt wel een belangrijk feit vergeten. De belastingdienst wil namelijk 30% van het behaalde rendement op het vermogen. Ook als er geen rendement behaald wordt gaan ze uit van 5% rendement en krijg je daar alsnog een aanslag voor door de brievenbus. Tevens heb je de schuld dan ook privé staan.

 7. in de vergelijking wordt geen rekening gehouden met het fenomeen dat je privé een lening moet afsluiten bij je Holding/BV om de financiering rond te krijgen. Daarover moet je een gangbare rente betalen.

 8. Je vergeet wel 1 cruciaal ding, hoe komt je aan dat vermogen id privé? Veel eigenaren van bv’s verdienen net hun geld met hun bv en betalen hun eigen een loon vanuit de BV. Je gaat er dus altijd dividend of loonbelasting over betaald hebben eer het geld in je prive vermogen zit. Is dus geen eerlijke vergelijking. Jij gaat er in je uiteenzetting vanuit dat je het geld reeds privé hebt, mss door erfenis en of het dan slim is het in een bv te stoppen om vastgoed te kopen.

 9. Deze video is helaas alweer out of date. Belasting in box 3 voor verhuur vernietigd het rendement. Samen met de huidige rente is het bijna niet meer rendabel.
  Het beleid van de overheid is zo onbetrouwbaar geworden.

 10. Werken jullie alleen met Nederlandse banken of heb je tips ivm buitenlandse banken, ik heb nou een van mijn panden via een Duitse bank gedeeltelijk gefinancierd. In Nederland heb ik momenteel mijn maximale hoogte aan hypotheken al bereikt. Zou graag meer willen kopen, renoveren en verhuren, iemand tips waar ik nog zou kunnen aankloppen voor commerciële vastgoedleningen tegen goede condities in het buitenland?

 11. gaat toch om 2de woning
  (waar men niet zelf in woont of bv maar 3 maanden per jaar als vakantiehuis)

  valt 2e of 3e onroerend goed niet onder een andere box: andere inkomsten ??

  DIT WORDT NIET GOED UITGELEGD !!

Reacties zijn gesloten.