Jeroen Blokland: recessie is aanstaande, hoe te investeren?In deze aflevering gaan Paul Buitink en Joris Beemsterboer in gesprek met Jeroen Blokland. Jeroen had 5 miljard euro in beheer tijdens zijn periode als multi asset portfolio manager bij Robeco en is nu eigenaar en hoofdonderzoeker van True Insights.

Samen met Jeroen analyseren Paul en Joris de huidige marktontwikkelingen en beantwoordt hij aan de hand van zijn model de vraag of we al in een recessie zitten. Ook gaat hij dieper in op de volgende crisis binnen de commerciële vastgoedmarkt en geeft hij aan dat er een ommekeer plaatsvindt in de arbeidsmarkt. Op basis van zijn analyse verwacht hij dat de economie in een recessie terechtkomt in Q4-2023/Q1-2024. Buiten dit legt hij de gevolgen van het beleid van centrale banken uit en wat zijn verwachting is betreft oplopende faillisementen. Tot slot gaat hij dieper in op de dedollarisatie die wereldwijd plaatsvindt, goud en hoe hij zijn portefeuille inricht met deze naderende recessie.

Overweegt u om goud en zilver aan te kopen?
Dat kan via de volgende website:

Twitter:
@Hollandgold:
@paulbuitink:
@jorisbeemsterb:
@SvenKuijpers:

Timestamps:
00:00 Introductie
02:27 Zitten wij in een recessie?
08:07 Problemen Commercieel vastgoed
19:14 Oplopende werkloosheid
31:34 Beleid centrale banken en faillissementen
41:44 Dedollarisatie en Schuldplafond VS
51:42 Beleggingsportefeuille van Jeroen
54:20 Belasting en fictief rendement
57:31 True-Insights
01:02:08 Outro

Let op: Holland Gold vindt het belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken. Wij willen u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet persé betekenen dat Holland Gold hier achter staat. Alle uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel door de geïnterviewde en dragen zo bij aan een breed, kleurrijk en voor de kijker interessant beeld van de onderwerpen. Zo willen en kunnen wij u een transparante bijdrage en een zo volledig mogelijk inzicht geven in de economische marktontwikkelingen. Al onze video’s zijn er enkel op gericht u te informeren. De informatie en data die we presenteren kunnen verouderd zijn bij het bekijken van onze video’s. Onze video’s zijn geen financieel advies. U alleen kunt bepalen hoe het beste uw vermogen kunt beleggen. U draagt zelf de risico’s van uw keuzes.

Bekijk onze website:

source

19 gedachten over “Jeroen Blokland: recessie is aanstaande, hoe te investeren?”

  1. Vind we jammer dat het met Jeroen zo oppervlakkig blijft zou graag hem een keer de diepte in willen horen gaan of moet je daar eerst lid van True insights zijn? Verder goed gesprek hoor Jeroen heeft altijd goede analyses volg hem nu al een tijdje en hij is gematigder dan velen anderen maar zit wel vaak goed, je kan zien dat hij een groot fonds heeft beheerd.

  2. Kijk dit vind ik nou een positief interview. Niet alleen maar met "beangstigende woorden" of abonnementen (ja ik heb het over madelon vos) mensen om de oren slaan, maar ook perspectief bieden. Er wordt eind van het jaar een recessie voorspeld. Daar heeft een mens wat aan! Mensen hebben wat aan praktische informatie… ga zo door.

  3. Ah, Haagse Harry aan tafel. Vorige editie viel mij op dat als je George Gammon dagelijk luistert, je precies weet wat Harry vindt. Even luisteren en ja hoor. Opnieuw George Gammon met een Haags sausje. Grappig😮

  4. Er is een schreeuwend tekort aan woningen. De overheid zou moeten stimuleren dat commerciële vastgoed objecten kunnen worden omgebouwd tot particuliere woonruimten. Uiteraard loop je dan ook weer tegen nieuwe obstakels aan (stikstof bijvoorbeeld) maar het is niet onmogelijk.

  5. Stel je taak is 5 miljard beleggen en bent dan jaren later nog steeds in Nl en moet je dan behelpen door wat ADHD praatjes te houden op youtube. Welke dope gebruikt die man? je zal er maar geld ingepompt hebben.

  6. Iets kan groter of kleiner worden, en iets kan groeien of krimpen, van welke planeet komen deze mensen, die Klaas Knot heeft het ook altijd over negatieve groei, positieve planeet want het klinkt positiever dan krimp.

Reacties zijn gesloten.