Kijkje in de PORTEMONNEE van MILJONAIR Johan Vlemmix | Hoeveel Ben Je Waard? | KIJKViktor Brand neemt een kijkje in de portemonnee van Johan Vlemmix. Deze rasentertainer kan zelfs zijn eigen spookhuis betalen en daar spreken de heren dan ook af om de in-en uitgaven van Vlemmix onder de loep te nemen.
Abonneer voor meer:

——————————————————————————–

In het programma ‘Hoeveel Ben Je Waard?’ gaat Viktor Brand naar het salaris en de bezittingen van mensen: van je huis en je auto tot je smartphone en die sok met euro’s onder je bed. Als je alles bij elkaar optelt en aftrekt, hoeveel hou je dan onderaan de streep over.

Bekijk meer clips van ‘Hoeveel Ben Je Waard?’:

Meer zien? Bekijk hele afleveringen van ‘Hoeveel Ben Je Waard?’ op KIJK.nl:

——————————————————————————–

Programma’s, films, exclusieve clips, sportwedstrijden en meer. Helemaal gratis! Download de app of ga naar

Volg ons ook op:

———————————————————————————

Welkom op het officiële kanaal van KIJK. Op dit kanaal zie je clips, compilaties & recaps van onze beste programma’s, waaronder Foute Boel, Man Bijt Hond, Overtreders, Stegeman op de Bres & Oplichters in het Buitenland. Abonneer nu op het kanaal om altijd de nieuwste video’s te kijken.

source

31 gedachten over “Kijkje in de PORTEMONNEE van MILJONAIR Johan Vlemmix | Hoeveel Ben Je Waard? | KIJK”

  1. Johan Vlemmix vind ik een leuke Kwast
    Ooit heb ik hem ontmoet in Wageningen tijdens een NAH festival.
    Hij heeft daar nog heel aparte schoenen gedragen dankzij een schenking van mijn neef.

  2. Het enige wat ik vroeg was krijgen wat ik nodig had om goed werk af te leveren – men lachte me vierkant uit. Ik sta voor iets dat maar één kon en zou gebeuren en niets is aan het toeval overgelaten, dus kijk ik altijd naar de onderliggende stroming en niet naar de weegschaal. Wat DOE je met het geld dat aan jouw naam kleeft en wanneer mag je stellen dat je iedere euro 'eerlijk' verdiend hebt? Juist toen duidelijk werd dat mijn inzichten bijzonder lucratief waren, werd ik bang voor het tijdelijk effect dat het zou hebben. Alles moet mij overleven en de kers op de taart zijn van ons eerste collectief succes en B'Ankh is het concept, waar ik persoonlijk het meeste trots op ben, een 100% digitale wereldbank, die in eerste instantie zorgt dat je eerlijk betaald wordt voor je eerlijk werk. Omdat ik vooral de juiste mensen wilde aanspreken, die wat dat betreft de puntjes op de i kunnen zetten zonder dat ze daarvoor een wurgcontract moeten tekenen, is B'Ankh er al, maar alleen voor het 'grote' geld en niet voor de particulier. Omdat ik niks heb met snobistische kliekjes, heb ik met mijn mannen afgesproken dat ik een job for life wil met een bijzonder uitbetalingsmodel – elke eerste van de maand 3560 euro op een eigen zichtrekening zien en de rest (dat wat buiten mijn persoonlijke uitgaven valt) uitbetaald worden volgens het idee van kost en inwoon (zodat ik financieel onafhankelijk kan zijn en toch altijd op een fije en uitnodigende plek kan wonen – me weer eens WELKOM voelen). Het was nodig, want de mensen hebben er een worst worstcasescenario ever van gemaakt en nu wil men natuurlijk de held gaan spelen in z'n zelfverzonnen verhaal. B'Ankh zal uiteindelijk de schatkist vervangen en eisen dat men verantwoordelijk met z'n middelen omgaat. De inflatie, waar men zo graag mee zwaait, wordt niet door tekorten veroorzaakt, maar juist door het feit dat er te veel geld besteed wordt aan nutteloze hebbedingetjes – mensen die veel hebben willen ook heel wat in de pap te brokken hebben en zo worden de noodzakelijke aanpassingen vervangen door een gevecht om de laatste kruimel. Ik heb al genoeg gedeeld om het idee dat ik de geschiedenis zal ingaan als de vrouw met het grootste nalatenschap ooit, voeding te geven, maar nu vindt men het de grootste grap ever omdat ik zo 'spaarzaam' leef. Zoals je nooit slaap op krediet krijgt, zo werkt het ook met geld – die extreme schulden zijn alleen een garantie dat men mensen in de waan kan laten dat ze moeten 'sparen' voor de mindere tijden, maar die 2000 gulden, die ik met mijn fulltime verdiende, zijn heel wat minder waard dan de duizend euro van nu (en dat gaat niet over een politieke zet, maar het feit dat wij ons altijd laten vangen door autoritaire figuren, die zelf hun schaapjes op het droge hebben gebracht). Om het goede te kennen, moet je eerst vastgezeten hebben in een negatieve spiraal en juist het feit dat ik financieel kaal geplukt kon worden door een juridisch systeem dat overt narcistisch is, bewijst dat niets is wat het lijkt. Ik moet nu leven van de erfenis van mijn ouders en dat gaat net, maar veel vlees zit er niet aan de kip. In het beste geval is het character building – ik doe het hiermee en daarmee uit, maar daar moet je al heel veel verbeeldingskracht voor hebben, dus draai ik het om (ik was de 'goedkoopste' oplossing, maar dat vonden die kakkers veel te min, zij konden beter krijgen en zagen mij als het cognacje dat ze van het huis kregen. Het is dat het toch kosten op het sterfhuis zijn, want was dit gebeurd op mijn vijfendertigste, dan had het echt een rampenscenario geweest, nu hebben we op de valreep kunnen werken aan een opvangnet voor als het hek helemaal van de dam is. M.E.B. (de initialen van Marie Elisabeth Belpaire, voor mij absoluut een 'grande Dame' kan staan voor Media & Entertainment Business en da's een goeie om eens over na te gaan denken, nu we voor televisiepedagoog spelen. Met geld ga je dit niet oplossen, al geef ik toe dat geld het vet is dat de motor draaiende houdt, maar doorzicht krijgen in hoe het ene het andere voedt is het gat in de markt, waar ik al jaren in geïnvesteerd heb – dat idee van een vaste som, waar je onder blijft, voorkomt het 'pak-koekskes-effect' (als Peter een pak koekjes open deed, dan kaande ik er gelijk vier achter mekaar op, want anders had ik niks. Mijn concepten zijn uiterst creatief en 100% origineel, maar zo te zien was de wereld nog niet klaar voor iemand die het ECHT meende, dus hebben we gekozen voor een tijdcapsule, die pas op 9 augustus 2045 open gaat onder de noemer: "What did you expect?". Het HELE verhaal zal uit de doeken gedaan worden, aan de mensen zelf om uit te vissen wat men ermee gedaan heeft en wat men dus te min vond voor de status die ze zich waanden. Kortom, er is nog niks gewonnen of verloren, maar verder is het al kwart over twaalf geweest (en voor niks gaat alleen de zon op, dus het wordt tijd om de handen uit de mouwen te steken, zonder te verwachten dat het van een leien dakje zal lopen).

  3. Heerlijk! Het mooie is dat hij geniet van wat hij doet. Lekker chaotisch en daardoor ook creatief, komt op dingen die niet iedereen bedenkt. Top

  4. Haha goeie oude tijd. Spookhuisje van 250k. Dat is nu toch echt wel ietsje meer waard. Woonwagentje zal ook al gauw het dubbele waard zijn denk ik. En zorgtoeslag is wel een giller. Dat krijg je nu echt nooit als je niet net boven de armoedegrens zit.

  5. Fantastische kerel, die Johan Vlemmix! Mensen als hij zijn zeer waardevol in onze samenleving en zo te horen is hij als vader ook veel waard. Lijkt me een toffe vriend om te hebben. Leuke video!

Reacties zijn gesloten.